Vozač motornih vozila

Vrši prevoz putnika i robe, upravljajući različitim motornim vozilima. Upoznat je sa pravilima o regulisanju saobraćaja i bezbednosti na putu, poznaje osnove transportnog prava, saobraćajne psihologije i u toku je sa informacijama o stanju na putevima, ulicama i parkiralištima. Zadužen je za održavanje vozila i otklanjanje kvarova, dobijanje svih potrebnih dokumenata, utovar i istovar i bezbednost tereta tokom prevoza.

U I, II i III razredu praktična nastava se obavlja u školi i u specijalizovanim preduzećima. Učenici se osposobljavaju da se bave: tehničkim održavanjem vozila, pogonskim motorima, popravkom i održavanjem glavnih delova, sistemom za hlađenje, mehanizmom za upravljanje, spojnicama, menjačima stepena prenosa, pogonskim mostom i zglobnim prenosnicima, sistemom za oslanjanje, točkovima i pneumaticima, sistemom za kočenje ...

Za tri godine školovanja, kroz trening i obuku stiče se dozvola za upravljanje vozilima C i B kategorije kao i dozvola za upravljanje vozilima za prevoz posebnog tereta. Posao zahteva provođenje dužih perioda u sedećem položaju prilikom upravljanja vozilima i izloženost različitim klimatskim uslovima i saobraćajnoj buci.

Vozači motornih vozila mogu da nađu posao u medicinskim ustanovama, firmama za prevoz putnik i tereta, taksi udruženjima i komunalnim službama.

  • Uniforma je obezbeđena besplatno

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na:

  • E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Telefon: +381 20 813 331,  +381 63 826 43 82,   381 066 666  6 328

copyright © 2022. Srednja škola „Nikola Tesla” Tutin, sva prava zadržana. Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | +381 20 813 331
Razvoj veb sajta: www.studio.milovic.net